Estudiant de Psicología a la UB

Olga Toro

A.T.B

-Quina carrera estudies? En quin curs estàs?

3r de Psicologia

Per què vas decidir estudiar a la UB?

Perquè era la millor en psicologia.

-Creus en la educació pública? Què en penses del seu futur?

Sí,  l’educació es essencial i que sigui pública i que ho segueixi sent, i ara amb la crisi l’estant retallant i això farà que el meu futur i els de les pròximes generacions sigui difícil

-Per a què et concedeixin una beca s’han de complir dos requisits: El primer és estar per sota del llindar econòmic que exigeixen. I el segon, haver aprovat el 100% dels crèdits matriculats (fins ara era el 80%). Amb aquestes dificultats, al final qui podrà anar a la universitat?

Persones amb un gran nivell econòmic o be estudiants amb grans capacitats.

-En els anys que portes estudiant t’han concedit alguna beca? Si es així, quina quantitat t’han donat? Aquesta quantitat ha sigut la mateixa durant tots els anys?

Si, els dos anys he rebut la beca general i m’han donat els diners corresponents l’import de la matrícula.

-De quants crèdits et vas matricular el primer any? Quin preu vas pagar per la matrícula?

El primer any em vaig matricular de 60 crèdits i vaig pagar 1400 euros.

-Has hagut de matricular-te de menys crèdits durant els cursos com a conseqüència de les retallades? De quants? Quin és el preu que has anat pagant durant els diferents cursos?

M’he matriculat dels mateixos. El  primer any el preu de la matricula era d’uns 1400 i aquest any ha pujat a uns 2000.

-Creus que la UB ha donat facilitats als seus estudiants per a poder matricular-se només d’aquelles assignatures que podíeu pagar?

No

-Creus que els rectors de la Universitat han transmès als seus alumnes amb claredat els canvis que hi ha hagut en la Universitat? O heu sigut els alumnes qui heu hagut de trobar solucions de forma independent?

No informen massa la veritat, has de ser tu el que trobi solucions

-Molts universitaris diuen que amb el Pla Bolonya és complicat combinar estudis i treball. Aquí és on sorgeix el dilema: Si no podem treballar com paguem les matrícules universitàries? La resposta és ràpida però molt cruel…Tú has pogut treballar mentre estudiaves? Si es així amb el que has cobrat has pogut pagar els crèdits?

Treballo donant classes particulars però això no dona per pagar-me la carrera, malauradament si no fos per els meus pares no podria estudiar.

-Alguns estudiants han hagut d’abandonar els estudis per què no els poden pagar. Què creus que cal fer per a qué tothom pugui estudiar  i que la universitat pública no es vegi tan afectada per les retallades?

El primer que haurien de fer es retallar d’altres bandes i no pas de l’educació, d’aquesta manera els preus no pujarien i hi hauria més gent que podria accedir als estudis universitaris.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s