Entrevista a una estudiant d’ ADE

Olga Toro

-Quina carrera estudies? En quin curs estàs?

ADE, 3r.

-Per què vas decidir estudiar a la UB?

Perque m’havien dit que era una bona universitat, i com haig de desplaçarme en tren per arribar-hi, de totes les universitats públiques era la més accessible i més ràpida d’arribar.

-Creus en la educació pública? Què en penses del seu futur?

Si que hi crec, pero penso que cada cop te menys futur.

-Per a què et concedeixin una beca s’han de complir dos requisits: El primer és estar per sota del llindar econòmic que exigeixen. I el segon, haver aprovat el 100% dels crèdits matriculats (fins ara era el 80%). Amb aquestes dificultats, al final qui podrà anar a la universitat?

Entenc que donguin nomès les beques a persones amb famílies que visquin sota el llindar econòmic que exigeixen, sinò tothom demanaria beques perque si, pero trobu una exageració que ademés hagis d’aprovar el 100% dels crédits, amb un dels dos requisits n’hi ha prou. En teoría, aquestes beques haurien de ser per ajudar a persones amb dificultats econòmiques, independentment de les notes que treguin.

-En els anys que portes estudiant t’han concedit alguna beca? Si es així, quina quantitat t’han donat? Aquesta quantitat ha sigut la mateixa durant tots els anys?

No m’han condecit cap beca.

-De quants crèdits et vas matricular el primer any? Quin preu vas pagar per la matrícula?

Em vaig matricular de 60 crèdits i vaig pagar uns 1800 euros.

-Has hagut de matricular-te de menys crèdits durant els cursos com a conseqüència de les retallades? De quants? Quin és el preu que has anat pagant durant els diferents cursos?

No, cada any m’he matriculat de 60 crèdits.

-Creus que la UB ha donat facilitats als seus estudiants per a poder matricular-se només d’aquelles assignatures que podíeu pagar?

A la meva facultat els hi dóna igual de quantes assignatures et matriculis, com si en un semestre nomès en vols fer 1.

-Creus que els rectors de la Universitat han transmès als seus alumnes amb claredat els canvis que hi ha hagut en la Universitat? O heu sigut els alumnes qui heu hagut de trobar solucions de forma independent?

Jo sincerament, en els tres anys que portu a la meva facultat, mai m’he trobat que els rectors de la universitat ens hagin trasmès algo. Estic bastant descontenta amb tota la organització en si, tant dels rectors com de la resta de professors.

-Molts universitaris diuen que amb el Pla Bolonya és complicat combinar estudis i treball. Aquí és on sorgeix el dilema: Si no podem treballar com paguem les matrícules universitàries? La resposta és ràpida però molt cruel…Tú has pogut treballar mentre estudiaves? Si es així amb el que has cobrat has pogut pagar els crèdits?

Jo tinc un treball de caps de setmana, no guanyo suficient com per pagarme jo els crédits i els pares m’han d’ajudar.

-Alguns estudiants han hagut d’abandonar els estudis per què no els poden pagar. Què creus que cal fer per a qué tothom pugui estudiar  i que la universitat pública no es vegi tan afectada per les retallades?

La universitat pública, com diu la seva paraula, hauria de ser realment pública, per totes les persones i de forma gratuïta. Qualsevol persona que vol estudiar una carrera hauría de poder accedir a la universitat sense preocuparse per si li donarán una beca o si el próxim any haurà de deixar els estudis per no poder pagar-los. L’educació no te preu, i a nosaltres ens estan fent pagar un de molt alt.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s