El peix que es mossega la cua

Laurens Vendrig

Agafi per on s’agafi això és xocant. L’austeritat és la base d’una política educativa destinada al fracàs des de fa massa temps. Durant l’última dècada; enquestes, estudis i proves acadèmiques han deixat retratat el sistema educatiu espanyol.  No obstant, la decisió des de Madrid per “eradicar”  o, si més no, reduir el dèficit pressupostari d’Espanya passa, en bona mesura, per retallar les ajuts a l’educació pública i, en conseqüència, a la universitat.

Avui dia la gent estudia més que a anys enrere, així doncs, per què es redueix l’ajut en un àmbit que es troba en creixement?                                                         “És pel futur d’Espanya” mencionen alguns, segur? El futur d’Espanya es troba en mans dels que ara, en aquest moment, estudien. Així que, a l’hora de retallar els ajuts a la universitat pública, senyors i senyores, retallem les possibilitats d’apropar-nos a un futur pròsper, l’educació no és una despesa, sinó una inversió.

Tenir una ensenyament públic equitatiu és un dret universal i bàsic per a tots els individus i, sota una mentalitat de govern basada en què la finalitat justifica els mitjans, creiem que ara s’ha d’emprendre qualsevol mesura per pal·liar la crisi. I què més? Escopir la mà que et donarà de menjar em sembla poc factible, a tots ens ha quedat clar que ens hem d’ajustar el cinturó, però la perspectiva davant la crisi no s’hauria de basar únicament en el present, sinó que hem d’anar més enllà i pensar en el futur, força negre si ens adonem que a molts estudiants se’ls hi ha arrencat un dret bàsic com ho és l’ensenyança.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s